top of page

PARIZ: Drama “Nora danas” autora Mire Gavrana prikazana na Sorboni

Nora danas na Sorboni.png

Studenti druge godine postdiplomskog studija Sorbonne-Malesherbes, pod mentorstvom profesorice Nikoline Anzulović, ove su godine u sklopu sveučilišnog školovanja postavili dramu Nora danas (Nora aujourd’hui) Mire Gavrana, najprevođenijeg hrvatskog autora.

Ova komedija nadahnuta Ibsenovom Lutkinom kućom te transponirana u suvremenu Hrvatsku predstavljena je javnosti u okviru Festivala Sorbonne en Scène u ponedjeljak 17. lipnja navečer u Velikom amfiteatru pariškog sveučilišta.

Nora danas 01.png

Profesorica se u sklopu programa Kazališne radionice ove godine opredijelila za suvremenu temu – odnos muškarca i žene u svjetlu vremena u kojem živimo. Predstava izvedena u izvornoj verziji popraćena je titlovima na francuskom jeziku u prijevodu Nicolasa Raljevića dok je samu komediju 2019. objavio Prozor-éditions.

Nora danas 02.png

Amaterska družina sastavljena je od pet studentica i jednog studenta: Barbara Bosnić (Nora), Anđela Dragutinović (Toni), Maria Dušić (Lidija), Jelena Popović (Ranko), Nikolina Anzulović (Karlo) i Tatiana Nikolić (Maja/Jana). Predstava, scenografija, dodaci, kostimi i glazba osmišljeni su i producirani u sklopu Atelier Théâtre de la Sorbonne.

 

Predstavu je došlo pogledati više desetaka ljubitelja kazališta koji su uživali kako u kazališnoj izvedbi glumaca tako i u komediju Mire Gavrana koja je pobrala burne i tople ovacije publike.

Marin Marić

18. 6. 2024.

Fenix magazin

bottom of page